Vi tilbyder gratis forsendelse på alle ordrer over 350 kr!

NIKE - 3 fun facts, du nok ikke vidste om det verdenskendte sportswear firma

Når det kommer til både vintage og nyt tøj er der ingen tvivl om, at Nike har manifesteret sig væsentligt på mange fronter. Firmaet, der i 1964 blev grundlagt af Bill Bowerman og Phil Knight, og som først startede ud med at være en skoleopgave for to unge knægte, har lige siden spillet en stor rolle både for atleter såvel som de modeinteresserede.

En stor del af Nikes popularitet udspringer bl.a. i deres løbende samarbejder med atleter så som Michael Jordan og Tiger Woods såvel som kunstnere som Travis Scott, Kendrick Lamar og Kanye West.

Mens Nike er et velkendt mærke og ikke noget nyt for de fleste, er der alligevel en håndfuld fun facts, som ikke er umiddelbar almen viden.

1. Det ikoniske Nike swoosh kostede kun $35 (omkring 200 danske kroner)

Swoosh logoet, som det blev designet af Carolyn Davidson i 1971

Det verdenskendte logo, der i 1971 blev designet af den amerikanske grafikkunstner Carolyn Davidson, kostede Nike ikke mindre end 35 amerikanske dollars, hvad der i dag dog svarer til $210, taget inflation i betragtning.

Davidson blev dog senere kompenseret med Nike produkter for omkring 640.000 amerikanske dollars.

Du kan læse mere om Nike og det infamøse $35 logo her.

 2. Deres første par sko blev (næsten) lavet med et vaffeljern

Nike Waffle Trainer sålen, der blev inspireret af morgenmadsvafler

I søgen efter at revolutionere og tage løbeskosindustrien til nye højder fik en af Nikes grundlæggere, Bill Bowerman, idéen at støbe sålen til en løbesko som en vaffel (påfundet blev dog sjovt nok gjort under et morgenmadsmåltid med vafler).

Derhjemme forsøgte han sig frem ved at hælde gummi i et vaffeljern, men massen var for klæbrig til at kunne for ud - dog hang idéen ved, og et par år senere blev den populære Nike Waffle Trainer lanceret.

3. Nike blev først grundlagt under navnet Blue Ribbon Sports

Da firmaet i 1964 blev grundlagt af Bill Bowerman og Phil Knight, gik de med navnet Blue Ribbon Sports. Efter ihærdig brainstorming efter et nyt og mere klingende navn, kom en daværende medarbejder, Jeff Johnson, på navnet Nike, inspireret af den græske gudinde med samme navn.

Havde Johnson ikke været til stede den dag, ville hvad vi i dag kender som Nike måske være gået under navnet Dimension Six, der blev forslået af grundlægger Phil Knight.

Var der noget, du ikke i forvejen vidste? Del opslaget med dine venner og hør, hvor mange af de tre facts, de selv kendte til. Har du fået Nike på hjernen? Hos Peached Vintage kan du finde lækre vintage jakker, t-shirts eller bukser under Nike kategorien lige her!