Vi tilbyder gratis forsendelse på alle ordrer over 350 kr!

Guide - Hvor kan man sælge brugt tøj?

Har du nogensinde tænkt over, om du kunne få en håndøre for den gamle sweater i garderoben, som du ikke har brugt de seneste to år? Du er ikke den eneste, og med et stigende antal af online markedspladser og fora er det nemmere end nogensinde at handle ens aflagte tøj til andre, der kan få glæde af det.

En grundig oprydning i klædeskabet kan være en god oplevelse både for sjæl og pengepung - læs med her, hvor vi gennemgår en række måder, hvorpå du kan sælge dit gamle tøj.

Online markedspladser

Online markedspladser er et ideélt sted at sælge sit secondhand tøj, da man ved få klik kan præsentere sine tilbud for tusindevis af andre brugere af platformene, og i mange tilfælde er de gratis at benytte, med mulighed for at opgradere synlighed og reklamering.

Ved salg af tøj online er det både nemt at bestyre prissætning, kommunikation med kunder og selve salget, der i mange tilfælde også foregår over platformen. Dette øger også sikkerheden og kan undgå en masse besvær med svindlere, der er ude på at snyde dig for enten penge eller varer.

Nogen af de mest populære salgsplatforme til tøj er:

Trendsales' fokuserer primært på salg af second-hand tøj og tilbyder massere af brugbarer funktioner, når man vil sælge sit tøj på deres platform - heraf køber- og sælgerbeskyttelse, øget synlighed, bundle-deals og en integreret forsendelsesløsning i samarbejde med DAO.

DBA og Gul og Gratis er begge salgssider, der har eksisteret i mange år, og er derfor også nogen af de mest populære sider at sælge aflagt tøj. Modsat Trendsales er disse sider knap så regulerede og administreret i forhold til beskyttelse af køber og sælger, og kommunikation/betaling foregår i mange tilfælde over tredjepartskanaler.

Der ud over er omfanget af produkter på disse sider ikke eksklusivt til tøj, og det kan derfor ofte være sværere at markedsføre sine egne varer.

Sider som Depop og eBay er også nævneværdige, eftersom de på udlandsplan udgør en stor part af secondhand tøjsalg. Dog opererer disse sider på tværs af landegrænser, og sælger man herpå vil man i tilfælde skulle tænke på høje told- og forsendelsesgebyrer. 

Loppemarkeder

En af de mest "hands-on" måder, man kan komme af med hengemt tøj for skilling er gennem loppemarkeder og lignende begivenheder. Disse foregår ofte i forårs- og sommertiden, hvor man for et lavt beløb kan leje sig til en stand, hvor man kan have sit tøj til salg.

På loppemarkeder er det lettere at præsentere sit tøj, og med mulighed for at se, prøve og føle tøjet, er folk ofte mere engagerede i tøjet, man forsøger at sælge. At handle i fysisk person er tit rarere for begge parter, og der er her også mulighed for at indgå dialog i forhold til pris og lignende detaljer.

I lidt samme dur som loppemarkeder findes Reshoppit, hvor man som sælger kan leje stande på ugentlig basis, uden at man behøver at stå og bestyre den. Med butikker i Herning, Horsens, Vejle og Odense er Reshoppit blevet et populært sted at tage hen for at købe second hand, og har åbent de fleste ugedage.

Second hand butikker

Mange second hand butikker har programmer, hvor man kan sælge dem ens aflagte tøj, som de derefter sælger videre gennem deres butik. Det smarte ved denne løsning er, at man ikke skal bruge energi på at opsætte og administrere ens eget salg, og at man på kort tid kan komme frem til en pris. Dog vil det indtjente beløb ikke altid være lige så højt, som hvis man selv stod for at sælge tøjet. Der ud over vil second hand butikker ofte have kriterier i forhold til hvilke størrelser, mærker og kvalitet, de ønsker at købe.