Vi tilbyder gratis forsendelse på alle ordrer over 350 kr!

Hvad er polyester?

Polyester er typisk brugt som term for materialer og tekstiler, der er fremstillet ved hjælp af polyesterfibre, og som ofte (men ikke udelukkende) benyttes i sports- og arbejdstøj, da en af dets egenskaber blandt andet er at være svedtransporterende foruden letvægtig og isolerende.

Materialet blev især populært i løbet af 80'erne og 90'erne i takt med boomet inden for sportswear-verdenen, hvor tracksuits og windbreakers blev et stort hit i hverdagslivet.

Polyester er et af de mest benyttede fibre i tøjproduktion, næst efter bomuld, og tøjdele kan enten bestå af 100% polyester eller som et mix - f.eks. 50% bomuld og 50% polyester, hvilket ofte resulterer i et mere fleksibelt stykke tøj frem for et produkt bestående af 100% bomuld.

Krymper polyester?

Nej, polyester er et særligt stærkt materiale og man skal ikke være bange for, at det krymper i vask så længe man følger de anviste vaskeinstruktioner - desuden har polyester ikke tendens til at krølle efter vask, og forholder sig ofte blødt og glat derefter.

Hvordan vasker man polyester?

Som altid er det en god idé at følge vaskeanvisningerne på det stykke tøj, man vasker - her vil tøj af polyester ofte anbefales at blive vasket fra 40° op til 95° celcius, med mindre der er tale om mere delikate stykker tøj som kjoler eller skjorter.

Brug af skyllemidler under vask af polyester kan have en negativ effekt på materialet, eftersom det kan forværre tøjets evne til at ånde (endnu mere end polyester normalt har).

Tøj af polyester kan godt gå i tørretumbleren, men det skal ikke være under for høj varme, eftersom det kan tærre på materialet.

Opsummering

Polyester er altså et godt og slidstærkt materiale, og det kan findes i rigtig mange forskellige stykker tøj - om det så udelukkende er lavet af polyester eller som et miks.

På Peached Vintage også finde tøj af polyester, blandt andet under sweatshirts og hoodies, hvor man kan finde trøjer i polyester fra mærker som Nike og Adidas.