Vi tilbyder gratis forsendelse på alle ordrer over 350 kr!

Hvad er Champion Reverse Weave?

Sportswear-firmaet Champion (eller Champion U.S.A) blev i 1919 stiftet af Feinloom-brødrene, og har siden hen manifesteret sig i sports, mode- og streetwear verdenen som udtryk for kvalitet og slidstærke artikler. Med sin tidligere stiften har Champion siden slut-1920'erne haft mulighed for at forbedre og perfektionere deres teknologier og udviklingsmodeller, hvoraf en af de mest velkendte former for disse er den populære reverse weave teknik til fabrikation af deres tøj.

Nedenfor ses et billede af reverse weave tags, der går helt tilbage til 1960'erne.

Vintage Champion necktags for reverse weave trøjer

Hvad er Champion reverse weave?

I de tidligere 1920'ere var Champion en af de største leverandører til college- og highschool atleter, men blandt deres coaches var der utilfredshed med tøjet, eftersom det var tilbøjeligt til at krympe i vask.

Som løsning til dette kom Champion op med Reverse Weave-metoden, hvor i stedet for at fremstille stoffet, så dets mønster går lodret, bliver det (trods en større tidsindsats) lavet på horisontal vis. Dette gør stoffet markant mere slidstærkt, og er grunden til, at man den dag i dag kan finde massevis af vintage Champion sweaters, crewnecks og hoodies der dateres helt tilbage til 80'erne på grund af dets slidstærke materiale.

Reverse Weave teknologien blev patenteret i 1952 og er siden hen blevet udgivet i diverse kollektioner fra Champion og også i samarbejder som med Virgil Abloh, Mastermind og Disney.

Hvis interessen for flere spændende fun facts og insights i modeverdenen skulle falde, udgiver vi hos Peached Vintage spændende ugentlige blogoplæg. Derudover poster vi dagligt på vores Instagram, som kan følges her.