Vi tilbyder gratis forsendelse på alle ordrer over 350 kr!

Blå mandag | Tøj idéer til blå mandag 2022

Blå mandag er lige rundt om hjørnet, og du er måske en af de mange unge, der ikke helt kan beslutte dig om, hvad du skal iføre dig på den store dag. Vi har sammensat en lille guide og inspirationskilde, der måske kan danne ramme for dit kommende blå mandag outfit!

Blå mandag outfit

Modsat konfirmationsdagen, hvor det er kutyme at iføre sig formelt tøj som jakkesæt og hvide kjoler, er blå mandag mere "loose", hvilket giver de nykonfirmerede unge mulighed for at vise frem af tøj og lir, som de bl.a. har modtaget under konfirmationsfesten.

Det gode ved outfittet til blå mandag er, at det altid kan bruges i fremtiden som hverdagstøj - her er der ikke nogen, der vil sige noget til, at du kommer i skole med de samme sneakers, denimbukser eller hoodie, hvorimod konfirmationsjakkesættet eller kjolen i manges tilfælde får lov til at blive i klædeskabet i den kommende tid.

Blå mandag tøj inspiration til drenge og piger

1. Vintage sweatshirt eller hoodie

Eftersom blå mandag ofte finder sted under forårsmånederne, kan det være en god idé at iføre sig en varmende trøje, eftersom dagen ofte kan foregå meget udenfor.

Vintage tøj er på sit hotteste for tiden, så hvorfor ikke iføre sig en lækker vintage nike sweatshirt eller Champion hoodie - hos Peached Vintage kan du finde en af disse i alverdens farver og størrelser lige her.

2. Sneakers

Under blå mandag kan man komme til at gå mange skridt, så det er med at finde sig et par sko, som man kan holde ud at gå i over længere tid. Her er sneakers som Nike Air Max eller New Balance nogen af de mest populære valg på hylden.

3. Denim

Et par Levi's 501 har altid været blandt favoritterne, når det kommer til gode og slidstærke denimbukser. Denim er en god kandidat til blå mandag outfittet, eftersom man har lov til at være lidt mere "loose", og et par gode Levi's kan altid benyttes som hverdagsbrug efter blå mandag, og vil stå trofaste i de næste mange år, der kommer.

Som alternativ kan man også finde et bar bredtsiddende Dickies bukser, som har en mere street vibe.

4. Vær dig selv

Der er ikke nogen stringente regler for, hvad du skal iføre dig på den store dag, og det vigtigste, ligesom altid, er egentlig bare, at du føler dig tryg i det tøj du bærer.

Hvad er blå mandag?

Blå mandag er den efterfølgende mandag til konfirmationsdagen, hvor unge mennesker (i de fleste tilfælde) afgiver bekræftelse over ens dåb i den kristlige kirke. Konfirmationsdagen bliver ofte holdt under festligheder med familien, hvor blå mandag derimod er en dag blandt skolekammerater og venner.

Blå mandag er i mange tilfælde en fridag for de nykonfirmerede unge, hvor man arrangerer forlystelser og tager i byen iført nyt tøj.