Vi tilbyder gratis forsendelse på alle ordrer over 350 kr!

Hvad betyder Y2K?

Har du nogensinde browset på sociale medier eller internettet og stødt på udtryk som Y2K fashion eller Y2K aesthetic, uden nogen som helst anelse om hvad det er folk fabler om? Vi kan godt forstå, at det kan være svært at holde sig opdateret på alle de forskellige betegnelser der bliver smidt rundt på internettet, men stol på os og lad os give en hurtig guide på udtrykket "Y2K".

Så hvad er Y2K?

Generelt benyttes udtrykket Y2K som akronym for "Year 2000", og er altså en betegnelse for tusindevis af ting relaterede til årtusindeskiftet og de seneste to årtiers gang. Slår man Y2K op på en søgemaskine vil man ofte blive mødt med "År 2000 problemet" (også kaldt millenium bug), der var var et fænomen fra slutningen af 90'erne, hvor man begyndt at frygte at et stort antal af computersystemer ville gå ned, eftersom mange programmer ikke var udstyret til at skelne mellem årstallene 2001 og 2002 for eksempel, eftersom de ofte var designet til kun at kigge på de sidste to cifre.

Y2K i mode

Okay, nok med computere og dommedagsteorier... hvor kommer Y2K lige ind i mode? Som nævnt tidligere betyder Y2K egentlig bare "noget fra 2000", her dækker Y2K mode lige præcis dette; mode og popkultur fra 00'erne og de sene 90'ere. Y2K fashion er blevet en mere og mere fremtrædende del af modekulturen i den seneste tid, og trækker blandt andet tråde til den nostalgi, der for mange unge minder om en bekymringsfri tid uden voksenverdenens anmasen.

Hvad for noget tøj er Y2K?

Y2K fashion er blandt andet baggy jeans, cropped trøjer og low-waist bukser, og gik i sin tid  ud på at flashe så meget så muligt i form af skrigende farver, iøjefaldende monogrammer og store logoer. Amerikas store indflydelse på pop-industrien i takt med en stigende globalisering gjorde det nemmere for ungdommen at følge trop på de seneste trends, og det blev en kamp i sig selv om at være mest på linje med moden, når man tog i byen for at more sig. Dette var også en kontrast til 80'erne og 90'ernes tidligere mode, hvor man gik mere op i at bære harmoniske og minimalistiske outfits.

Y2K kultur og fashion har specielt manifesteret sig på Instagram i form at "aesthetic" profiler, der poster billeder af 00'ernes kendisser som Paris Hilton, Britney Spears og lignende popkultur-idoler.