Vi tilbyder gratis forsendelse på alle ordrer over 350 kr!

3 fun facts, du ikke vidste om Adidas

Ikke langt kan man bevæge sig ind i verdenen af foot- og sportswear uden at støde på firmaet bag de tre striber. Adidas, der allerede siden 1924 under navnet Gebrüder Dassler Schuhfabrik, er et af verdens største sportswear-fabrikanter (lige efter Nike), og med over 90 års historie til sig kan det ikke komme bag på en, at der ligeledes findes massere interessante facts bag firmaet. Vi er kommet frem til en liste af 5 interessante facts om Adidas, som du nok ikke vidste:

Adidas blev grundlagt af et tidligere Nazi-partimedlem

Adolf Dassler, der i sin tid var med til at grundlægge Gebrüder Dassler Schuhfabrik, der sidenhen blev til Adidas, meldte sig ind i NSDAP tre måneder efter, at Hitler blev udnævnt til kansler i Tyskland i 1933. Motivationen bag dette var bl.a, at Hitlers racenationalistiske filosofi byggede stærkt på idéen om atletisk teamwork, hvortil Dassler brødrene så mulighed for at fremme deres forretning i landet.

Adolf Dassler

Dassler, der efter krigen døjede stærkt med processer i forhold til sit tidligere medlemskab i nazi-partiet, var desuden inspirationen bag navnet Adidas, da han med kælenavnet Adi fik sammensat dette med de tre forbogstaver i sit efternavn - heraf Adidas.

[kilde]

Der er solgt over 30 mio. par Stan Smith sneakers på verdensplan

Mens manges tanker ville falde på klassikeren Adidas Superstar, der siden 1969 har stået højt på podiet hos både atleter såvel som kunstnere, er det Stan Smith modellen der tager titlen som Adidas' bedst solgte sneaker med over 30 mio. sneakers solgt på verdensplan og kilder, der endda hævder at tallet er tættere på 40 mio.

Stan Smith modellen er også siden relanceringen i 2014 blevet lavet i samarbejde med forskellige parter, hvor bl.a. Disney er med inde over den seneste udgivelse, hvor der optræder karakterer fra bl.a. Marvel og Star Wars universet.

Adidas og Disneys bæredygtige kollektion af Stan Smith modellen, der viser karakterer fra forskellige Disney-universer.

Derudover ses modellen også udviklet i diverse materialer, bl.a. Adidas' unikke og strikkede materiale; Primeknit. Det kan dog diskuteres, om denne teknologi er så unik for Adidas selv, hvilket vi kommer til i næste punkt.

[kilde]

Nike sagsøgte Adidas over ligheden mellem Fly- og Primeknit materialet

I 2012 opstod der en juridisk kamp mellem de to sportswear-rivaler Nike og Adidas, hvor førstnævnte hævdede, at en af Adidas' seneste teknologier, Primeknit-materialet, var for sammenligneligt med Nikes Flyknit-materiale. Kampen om hvem det egentlig er, der har retten til at producere det luftige knit-materiale, har forløbet sig helt op til dagen i dag, hvor begge parter har haft sejre og nederlag.

To sneakers fra Adidas og Nike, der henholdsvis inkorporerer Primeknit og Flyknit-teknologi.

Dog findes primeknit-materialet stadig på hylderne verden over, så endnu ikke har det lykkedes Nike, at stoppe salget helt og holdent heraf.

[kilde]

Fan af Adidas? Tøv ikke med at tjekke Peached Vintages Adidas-side ud, hvor du kan finde fede vintage adidas sweatshirts, windbreakers og meget mere!